ЋОСИЋ ЧЕСТИТАО ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСТОЈАЊА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У ФОЧИ

716

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић честитао је велики јубилеј – 30 година постојања Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, ректору Милану Кулићу, декану Дејану Бокоњићу, професорима, асистентима, студентима и свим запосленим на овом факултету.

„Ово је један од најпрепознатљивијих факултета у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву, на којем студира око 2.000 студената, од чега 330 на енглеском језику, и то из више од 20 земаља региона и свијета“, навео је Ћосић и додао да на овом факултету студирају и студенти из  Италије, Норвешке, Азербејџана, Јапана, Индије, Шриланке и Турске.

Он је објаснио да ова чињеница није значајна само за факултет, него и цијели Универзитет у Источном Сарајеву, који на овај начин добија своје амбасадоре широм свијета.

Како је казао, увјерен је да ће у будућности још више страних студената да одлучи да студира на Медицинском факултету у Фочи.

„Као градоначелнику Источног Сарајева, посебно ми је драго што је данас Студентски дом у Фочи постао Студентски центар „Др Бориша Старовић“, као и што је испред Музеја Фоча откривана биста академика Старовића“, казао је Ћосић.

Према његовим ријечима, овај чувени љекар, научник, професор и хуманиста био је први декан Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и ректор у, како многи кажу, најтежим временима за Универзитет.

„Велики човјек којег ће се Источно Сарајево увијек сјећати и по којем смо прије неколико година назвали и једну улицу у општини Источно Ново Сарајево. Печат који је оставио на овом граду, нашем Универзитету и Медицинском факултету ни вријеме не може избрисати“, нагласио је Ћосић.