ЋОСИЋ: ЈОВИЧИЋ ЋЕ ОСТАТИ УПАМЋЕН КАО СВЈЕДОК ИСТОРИЈЕ И СТРАДАЊА СРПСКОГ НАРОДА

453

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић упутио је телеграм саучешћа породици Славка Јовичића, некадашњег заточеника у логору „Силос“ и бившег посланика у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине, истакавши да ће Јовичић остати упамћен као свједок историје и страдања српског народа.

„Са великом тугом примио сам вијест о смрти Славка Јовичића, нашег Славуја, који ће остати упамћен као свједок историје и страдања нашег народа у сарајевским казаматима деведесетих година прошлог вијека, али и човјек неизмјерне енергије, који је и поред страхота које је преживио успио да сачува ведар дух и пријатељски однос према људима“, навео је Ћосић.

Ћосић је истакао да смрт Славка Јовичића представља губитак, не само за његову породицу, него и за пријатеље, све људе који су га познавали и цијелу заједницу.

„Искрено саосјећајући у вашем болу, у име Градске управе Источно Сарајево и своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа. Надам се да ће злочинце и Славкове мучитеље из злогласног „Силоса“ стићи заслужена казна, а да ће Славујева напаћена душа бар на оном свијету пронаћи мир и спокој“, написао је Ћосић у телеграму саучешћа.