ГРАДОНАЧЕЛНИК ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА РЕАГОВАО ПОВОДОМ НЕПРОФЕСИОНАЛНОГ ИЗВЈЕШТАВАЊА БХТ-а

497

Допис градоначелника Љубише Ћосића упућен уреднику Информативног програма БХТ1, поводом непрофесионалног и увредљивог извјештавања у Вијестима БХТ1, 27.5.2022. године, преносимо у цјелости:

Поштовани,

У име становника града Источно Сарајево и институција Града изражавамо протест због крајње непрофесионалног извјештавања БХТ1.

Наиме, у једној од емисија Вијести БХТ1, 27.05.2022. године, изречена је правно неутемељена и за српски народ увредљива квалификација „српске агресорске снаге“. Тражимо да у вашим емисијама објавите извињење, те да јавност информишете о томе ко је аутор ове малициозне информације и хоћете ли истражити овај случај и санкционисати одговорне.

Сарајевски Срби, народ који је у грађанском рату бранио своје породице и своје вјековно огњиште, ни на који начин не може бити агресор и неприхватљиво је да медијска кућа која би требало да буде јавни сервис свих грађана непрофесионалним извјештавањем додатно продубљује подјеле у ионако подијељеном друштву у БиХ.

Источно Сарајево је град који његује професионалан однос са медијима, а непрофесионалан и за српски народ и становнике Источног Сарајева увредљив начин извјештавања нећемо толерисати.

С поштовањем,

                                                                                      Г Р А Д О Н А Ч Е Л Н И К

                                                                                               Љубиша Ћосић