„ДИЈАЛОГ ЗА МЛАДЕ“ – МЕХАНИЗАМ ЗА АКТИВНО УКЉУЧИВАЊЕ МЛАДИХ У ЖИВОТ ЗАЈЕДНИЦЕ

372

У оквиру платформе „Дијалог за младе“, коју реализује Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2), у сарадњи са Градском управом Источно Сарајево, сљедеће седмице биће расписан јавни позив за подршку омладинским пројектима на подручју града Источно Сарајево, а млади узраста од 15 до 30 година имаће прилику да предложе финансирање и спровођење приоритетних иницијатива и идеја које ће их оснажити за активно учешће у животу локалне заједнице.

Јавни позив биће отворен четири седмице, а изабрани пројекти, вриједности од 10.000 до 20.000 КМ, биће реализовани у наредних четири до осам мјесеци.

Млади са подручја Источног Сарајева, узраста од 15 до 30 година, данас су у оквиру платформе  „Дијалог за младе“, разговарали о јачању властититих капацитета и унапређивању квалитета живота локалне заједнице из које долазе.

На састанку, одржаном у просторијама Градске управе Источно Сарајево, било је ријечи о идентификовању потреба, проблема и потенцијала са којима се млади из овог града сусрећу, а с циљем подизања квалитета живота у локалној заједници.

Овакав начин ангажмана младих директно утиче на учествовање младих у друштвеном животу заједнице и успостављање ближе сарaдње са локалним властима.

Дијалог за младе је консултативни механизам за активно укључивање младих у живот заједнице. Организује се у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2), који финансира Европска унија, а спроводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP) у партнерству са Градом Источно Сарајево.