ЗА КУЛТУРУ И НВО 70.000 КМ ИЗ БУЏЕТА ГРАДА

236

У просторијама Градске управе Источно Сарајево, данас су потписани уговори са представницима невладиних организација, установа и удружења из области културе, којима су, на основу јавног позива, одобрена средства за финансирање и суфинансирање пројеката који ће бити реализовани на подручју Источног Сарајева. За ове намјене, из буџета Града Источно Сарајево издвојено је укупно 70.000 КМ.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да Градска управа подржава невладине организације, установе и удружења из области културе, не само путем јавних позива, него и у њиховим редовним активностима, те да сарађује са организацијама, установама и удружењима из свих градских општина.

„Знамо да ово нису довољна средства за све оно што радите, али настојаћемо да већ сљедеће године обезбиједимо нешто више новца за активности из области културе и пројекте НВО“, истакао је Ћосић, нагласивши да су установе културе, организације и удружења грађана партнери и веома важни сарадници Градске управе Источног Сарајева.

Ћосић је изразио наду да ће Градска управа успјети да за двије, три године оствари стратешки циљ, односно, обезбиједи значајнија средства за ове намјене.

„Наш град је специфичан по својој организацији, а Градска управа осјећа обавезу према корисницима средстава из свих општина, те покушава да удовољи свим захтјевима, у складу са својим могућностима“, истакао је Ћосић.

За 10 пројеката невладиних организација и 14 пројеката из области културе на подручју Источног Сарајева издвојено је по 35.000 КМ,  у складу са пријавама пристиглим на јавни позив који је Градска управа  расписала у августу ове године.

Средства ће бити усмјерена за омладинске организације, организације која се брину о осјетљивим категоријама друштва, удружења проистекла из одбрамбено–отаџбинског рата, те за активности и манифестације из области културе које ће бити реализоване на подричју Источног Сарајева.