ИЗ БУЏЕТА ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО ОВЕ ГОДИНЕ 70.000 КМ ЗА МЉЕКАРЕ

384

Директорица Аграрног фонда града Источно Сарајево Ивана Новаковић потписала је данас уговор са предсједником Удружења произвођача млијека „Благо Романије“ са Сокоца Сашом Каповићем о финансијској подршци овом удружењу у износу 35.000 КМ.

Средства пласирана путем Аграрног фонда Источног Сарајева, обезбијеђена су из градског буџета, а намијењена су за финанирање трошкова које корисници имају за куповину млијечних картона за музна грла, који су произвођачима неопходни приликом процедуре откупа млијека и млијечних производа.

Удружење „Благо Романије“ окупља 169 сталних и  30 повремених чланова.

Ово удружење тренутно располаже са око 985 млијечних грла у производњи и 150 јуница, а у првој половини ове године испоручили су 1.640.000 литара млијека, чиме су забиљежили повећање продаје за 129. 000 литара млијека у односу на исти период прошле године.

Ово није први пут да Град Источно Сарајево помаже рад овог удружења. Прошле године је за ове намјене издвојено 50. 000 КМ, а, како је обећао градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, соколачким мљекарима би ове године требало да буде дозначено укупно 70.000 КМ.

Из удружења поручују да су веома задовољни досадашњом сарадњом са Градом Источно Сарајево, те да им је свака помоћ добродошла, с обзиром на то да је откупна цијена млијека тренутно ниска.

Потписивању уговора присуствовали су замјеник градоначелника Слободан Амовић,  начелница Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Љиљана Лиздек и шег Кабинета градоначелника Огњен Сладоје.