КОРОМАН: ОСЈЕТЉИВЕ КАТЕГОРИЈЕ СТАНОВНИШТА ЗАСЛУЖУЈУ ПОСЕБНУ ПАЖЊУ

506

Поводом Трећег децембра –  Међународног дана особа са инвалидитетом, предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман разговарао је данас са представницима Градске организације слијепих и слабовидних Источно Сарајево о положају ове популације и могућности додатног побољшања њиховог статуса у друштву.

Короман је истакао да ће Градска управа Источно Сарајево  наставити да подржава рад ове организације, јер осјетљиве категорије становноштва заслужују посебну пажњу локалне заједнице.

„Град Источно Сарајево редовно издваја средства у буџету за помоћ у раду ове организације, а настојаћемо да, у складу са могућностима, подржимо и неку од манифестација које организује ово удружење“, рекао је Короман.

Предсједник Скупштине града нагласио је да је дужност и обавеза свих носилаца власти брига према осјетљивим категоријама становништа, које би требало да у значајнијој мјери буду интегрисане у друштвене токове.

Короман је обећао и подршку Градске развојне агенције Источног Сарајева приликом израде одређених пројеката којима би Градска организација слијепих и слабовидних могла да конкурише према међународним организацијама.

Секретар Градске организације слијепих и слабовидних Јовица Мијатовић  захвалио је представницима Градске управе за досадашњу подршку, нагласивши да ова градска организација има 168 чланова, те да дјелује у свих шест општина.

„Градска организација има изузетно добре услове за рад, али нам је потребна одређена финансијска помоћ у организацији културних и спортских активности, које би омогућиле социјализацију већег броја лица са инвалидитетом, али и стручна помоћ приликом израде захтјевнијих пројеката према међународним организацијама“, рекао је Мијатовић.

Данашњем састанку присуствовали су в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Љиљана Лиздек и в.д. начелника Одјељења за просторно уређење, саобраћај и стамбено-комуналне послове Обрад Ковач.

Годишње обиљежавање Међународног дана особа са инвалидитетом има за циљ да се промовише разумијевање проблема инвалидитета и пружи подршка особама са инвалидитетом.