НАГРАЂЕНИ ПОБЈЕДНИЦИ ФОТО КОНКУРСА „ЗИМА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ“

242

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић уручио је данас награде побједницима фото конкурса „Зима у Источном Сарајеву“ и отворио изложбу фотографија која ће бити постављена до 19. априла у просторијама Градске управе Источно Сарајево.

Аутор фотографије „Поглед“, Милица Кусмук, побједник је фото конкурса, који је расписала Туристичка организација града Источно Сарајево, друго мјесто припало је Дејану Жужи, аутору фотографије „На свјежем зраку“, а треће мјесто освојио је Далибор Мојевић, за фотографију „Ски стаза Пољице“. Награду публике, на основу највећег броја ‘лајкова’ на друштвеним мрежама, освојила је Горица Савић, аутор фотографије „Пале ноћу“.

Аутор побједничке фотографије Милица Кусмук рекла је да се на конкурс пријавила због љубави према фотографији, те да је посебно привлачи фотографија у покрету. Ова награда јој, каже, много значи јер је прва награда коју је освојила на неком фото конкурсу.

„Већину фотографија забиљежила сам на Јахорини, али не пропуштам прилику да овјековјечим лијепе тренутке са свих путовања. Наставићу да се бавим фотографијом и да учествујем на фото конкурсима, а ово ће ми бити мотивација за даљи рад“, истакла је Милица, захваливши организаторима фото конкурса и члановима комисије.

Далибор Мојевић, аутор трећепласиране фотографије, каже да се професионално бави туризмом, те да током туристичких и спортских  активности, врло често фотографише предјеле и занимљиве детаље.

„Фотографијом се не бавим професионално, све моје фотографије настају спонтано. Имао сам много лијепих фотографија, које су раније објављене на друштвеним мрежама, тако да нису могле да учествују у овом конкурсу. Задовољан што сам су моје три необјављене фотографије ‘угледале свјетло дана’, а једна је, ево, и награђена“, навео је Мојевић.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић задовољан је бројем пристиглих радова и другом фото изложбом коју организује ова установа.

„Циљ нам је био да укључимо што више фотографа аматера, те да на тај начин прикажемо наш град у наљепшем свјетлу. Планирамо да фото конкурс посветимо сваком годишњем добу, да промовишемо све љепоте које имамо, а које се могу најбоље приказати управо кроз објектив фото апарата“, рекао је Иконић.

Према Иконићевим ријечима, фото изложба је лијеп начин да се представе све зимске љепоте града Источно Сарајево, а ове фотографије биће искоришћене за промоцију туристичких потенцијала путем друштвених мрежа, али и за израду промотивног материјала.

Фото изложба „Зима у Источном Сарајеву“ биће постављена до 19. априла у холу Градске управе Источно Сарајево, након чега ће бити премјештена у општину Пале.

На фото конкурс „Зима у Источном Сарајеву“, који је трајао од 15. фебруара до 15. марта, пристигло је 56 фотографија.