ПАЛЕ- Подијељено 260 пакета помоћи социјално угроженим породицама

205

На Палама је данас поводом предстојећих васкршњих празника подијељено 260 пакета помоћи са основним намирницама и шкољке јаја за социјално угрожене породице са подручја ове локалне заједнице.

Пакете је подијелила општина Пале у сарадњи са Центром за социјални рад и локалним Православним хуманитарним Удружењем “Свети Сава”.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су пакете подјелили помоћу списка Центра за социјални рад, те да им је жеља да помогну онима којима је најпотребније поводом предстојећих празника. “Жеља нам је да ових спискова из године у годину буде све мање, да буде мање лица у стању потребе”, рекао је Југовић новинарима.

Он је становницима Пала и Републике Српске упутио честитке поводом највећег хришћанског празника Васкрса, са жељом да их проведу у здрављу и срећи.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Пале Жарко Човић рекао је да сваке године пред најрадоснији хришћански празник Васкрс, локална заједница у сарадњи са Центром за социјални рад и Удружењем “Свети Сава” припреми васкршње пакете за породице и кориснике којима је то потребно.

Он је додао да се пакети помоћи састоје од основних животних намирница, а подијељене су и шкољке јаја.
Православни вјерници у недјељу, 16. априла, прославају Васкрс – највећи хришћаски празник којим се прославља васкрсење Исуса Христа.

/Срна/