ЗА НАСТАВАК УРЕЂЕЊА ТУРИСТИЧКОГ КОМПЛЕКСА „ТВРДИМИЋИ“ 40.000 КМ

371

Градска управа Источно Сарајево, путем Градске развојне агенције, а у сарадњи са општином Источно Ново Сарајево, обезбиједила је 40.000 КМ за наставак изградње инфраструктуре туристичког комплекса „Тврдимићи“. Средства су издвојена за изградњу јавне расвјете дужином саобраћајнице од 550 метара, те за освјетљење фудбалског игралишта и унутрашње опремање тзв. „малог дома“.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић навео је да Градска управа, осим финансирања радова, свакодневно подржава уређење туристичких атракција у граду.

„Осим овог пројекта, издвојићемо 30.000 КМ за опремање планинарског дома на Црвеним стијенама на Романији, заједно са општином Соколац и Планинарским друштвом „Гласинац“, као и 50.000 КМ за уређење и маркирање пјешачке стазе дужине 16 километара на Јахориини, у пројекту вриједном 80.000 КМ који радимо заједно са општинском управом Пале и удружењем хотелијера са Јахорине“, појаснио је Ћосић.

Према ријечима Ћосића, на Тврдимићима су данас ангажовани и припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Источно Сарајево, који врше прање саобраћајнице и тротоара од нечистоћа и камене фракције.