НА УНИВЕРЗИТЕТУ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ПРОМОВИСАНА 44 ДОКТОРА НАУКА

497

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман присуствовао је данас промоцији 44 доктора наука који су образовање стекли на Универзитету у Источном Сарајеву.

Короман је, поздрављајући присутне, истакао да је Универзитет у Источном Сарајеву велики потенцијал знања образовања и науке, који може да значајно допринесе развоју Источног Сарајева.

„Данас су промовисана 44 доктора наука, а на овом универзитету у протеклих 29 година промовисана су 493 доктора наука, што представља огроман потенцијал кад је ријеч о знању и науци“, рекао је Короман.

Короман је нагласио да кадрови Универзитета у Источном Сарајеву представљају гарант развоја града.

„Град Источно Сарајево подржавао је свих ових година, финансијски, али и на друге начине, рад и активности факултета који имају сједиште у нашем граду и Универзитета у цјелини, а тако ће бити и убудуће“, поручио је Короман.

Поводом обиљежавања Дана Универзитета данас је промовисано 11 доктора наука Медицинског факултета Фоча, четири Факултета пословне економије Бијељина, три Електротехничког факултета у Источном Сарајеву и један доктор наука Саобраћајног факултета у Добоју.

Промовисано је и 12 доктора наука Филозофског факултета Пале, два Правног факултета Пале, пет Технолошког факултета Зворник, један са Пољопривредног факултета у Источном Сарајеву и један доктор наука са Факултета за производњу и менаџмент у Требињу.