ОБУКА ЗАПОСЛЕНИХ У ЛОКАЛНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА ЗА ПРИПРЕМУ И ПРОВОЂЕЊЕ РАЗВОЈНИХ ПРОЈЕКАТА

442

У просторијама Градске управе Источно Сарајево данас је организован други семинар о теми „Инструменти за идентификацију, припрему и провођење развојних пројеката“, намијењен представницима Градске управе, свих општина у саставу града Источно Сарајево, као и локалних институција и организација са подручја града. Семинар организује Развојна агенција Републике Српске

Семинар се одржава с циљем обуке запослених у јединицама локалне самоуправе и локалних развојних агенција, институција, јавних предузећа и невладиних организација који се баве економским развојем у области идентификације, припреме и провођења развојних пројеката.

Учесницима ће бити пружена могућност да, кроз рад у групама, припреме пројектне приједлоге према приступу логичке матрице која представља најраспрострањенију методу коју примјењују међународне донаторске институције. Сви полазници ће имати прилику да се упознају и о Закону о јавним набавкама БиХ и ПРАГ процедурама.

Након ове обуке, јединице локалне самоуправе и институције добиће оспособљен кадар, који у складу са потребама може самостално или у пројектном тиму да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у БиХ.

Семинар о овој теми одржава се други пут у Источном Сарајеву, а први је одржан од 11. до 14. јула.