ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ИЗБОР ПРИОРИТЕТНИХ ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА 2023. ГОДИНУ

163

У просторијама Градске управе Источно Сарајево, данас је одржана јавна расправа о избору приоритетних области јавног позива за ову годину, који, у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2), финансира ЕУ, а имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP).

Заинтересовани представници организација цивилног друштва из Источног Сарајева, који су присуствовали данашњој јавној расправи имали су прилику да, у оквиру предложених области, кандидују конкретне теме, поставе питања и отклоне недоумице.  

Јавни позив односи се на реализацију пројеката из приоритетних области, а конкретне теме биће усаглашене са представницима организација цивилног друштва. Теме које су предложене у оквиру јавног позива у вези су са културом и неформалним образовањем, зажтитом животне средине, младим и спортом.

У току трајања јавног позива, који ће бити отворен пет седмица, учесници ће имати прилику да разговарају са представницима партнерске јединице локалне самоуправе и представником ReLOaD2 пројекта. За учеснике у јавном позиву биће организоване менторске сесије и тренинзи управња пројектним циклусом.

Пројектни приједлози морају бити припремљени у складу са ЛОД методологијом и документима који ће да буду објављени у оквиру јавног позива, а требало би да одговарају проблемима који су идентификовани искључиво у оквиру приоритетних области и тема.

Вриједност пројеката који ће бити реализовани износи од 10.000 до 50.000 КМ, а услов је да буду усмјерени на грађане и да буду реализовани на подручју града Источно Сарајево.

Град Источно Сарајево је партнер у овом пројекту, а ово је други јавни позив који се организује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2), финансира га ЕУ, а имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP).