ПОДРШКА САВЕЗНОМ ФЕСТИВАЛУ ГУСЛАРА

398

Источно Сарајево ће 14. и 15. октобра бити домаћин 45. Савезног фестивала гуслара, такмичења најбољих гуслара из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Тим поводом, градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, разговарао је са предсједником Савеза гуслара Републике Српске Миладином Пандуревићем, гусларом Бором Лакићем, представником Гусларског друштва „Филип Вишњић“ из Источног Новог Сарајева, те члановима Управног одбора Савеза гуслара Српске Велимиром Крајшумовићем и Младеном Јанковићем.

„Народ који не поштује своју традицију нема будућност и велико ми је задовољство што ће Источно Сарајево бити мјесто окупљања најбољих гуслара нашег времена. Градска управа, заједно са општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, пружиће пуну подршку овој манифестацији, која ће сигурно обогатити културни живот Источног Сарајева“, рекао је градоначелник Ћосић.

Ћосић је такмичарима и гостима из Србије и Црне Горе пожелио успјех и лијепо дружење током ове манифестације коју организује Савез гуслара Републике Српске.