ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА „НОВОМ ЗЕЈТИНЛИКУ“

185

Поводом Дана и славе града Источно Сарајево – Светог Петра Дабробосанског, предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман и замјеник градоначелника Слободан Амовић положили су јутрос вијенце код спомен-крста на Српском војничком спомен-гробљу „Нови Зејтинлик“ на Сокоцу.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, овим поводом рекао је да Дан и слава града, не могу бити обиљежени без сјећања на оне који су највише дали за слободу коју данас имају грађани Источног Сарајева и Републике Српске.

“У организацији Градске управе положени су вијенци и одата почаст онима који су дали своје животе да бисмо ми могли да живимо. Никада их не смијемо и нећемо заборавити”, нагласио је Ћосић.

Короман је изјавио да је полагање вијенаца и сјећање на погинуле српске борце који су дали своје животе за Републику Српску и српски град Сарајево, који је формално организован 1993. године – незаобилазан сегмент у програму обиљежавања крсне славе града Источно Сарајево.

„Ево 30 година од стварања тог града и 28 година од Дејтона говоримо о некој имовини, а људи су се у борби за слободу – борили и за имовину. И у приватном животу нема слободе ако нисте свој на своме“, изјавио је Короман новинарима на Сокоцу.

Короман је нагласио да би удар на имовину Републике Српске дјелимично обесмислио све жртве, напомињући да по том питању нема разговора, ни компромиса, те изразио наду да ће руководство и сви грађани Републике Српске истрајати у одбрани њене имовине.

Полагању вијенаца присуствовали су начелник Општине Соколац Милован Бјелица, изасланик српског члана Предсједништа БиХ Бошко Томић, као и представници Борачке организације општине Пале.