ПРОМОВИСАНА 32 ДОКТОРА НАУКА

193

У Источном Сарајеву данас су промовисана 32 доктора наука из различитих научних области у оквиру обиљежавања Дана и крсне славе Универзитета – Светих Ћирила и Методија.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић рекао је новинарима да се они придружују групи од 510 доктора наука који су одбранили своје докторске дисертације на овом универзитету.

Он је навео да је око 23.000 студената првог и другог циклуса студија дипломирало на Универзитету у Источном Сарајеву и да су они потенцијал Републике Српске.

Кулић је рекао да су данас промовисани доктори економских, техничких, медицинских, правних наука, разредне наставе, физичког васпитања и спорта, из области пољопривреде, филолошких, као и књижевно-историјских наука и психологије.

„Они ће креирати будућност Републике Српске и овог народа. То ми на Универзитету од њих и очекујемо, као и наш народ који је у њих уложио много“, истакао је Кулић.

Он је додао да су промовисани доктори наука најбољи амбасадори овог универзитета, да већина њих већ ради у овој високошколској институцији, гдје су постигли значајне резултате у образовном и научноистраживачком раду.

Међу промовисаним докторима наука је Александра Жужа са студијског програма Стоматологије на Медицинском факултету у Фочи, која је истакла да су њена искуства на овом универзитету одлична и да је направила добар избор јер је препознала квалитет.

„Да је то био добар избор, потврдили смо након завршеног факултета и останка овдје. У том тренутку, већ смо били у могућности да за постдипломски студиј можемо да бирамо неку другу земљу и факултет, а ми смо изабрали овај универзитет јер смо се увјерили у квалитет и вјеродостојност свега тога што нуди“, указала је Жужа.

Жужа тренутно ради на Медицинском факултету у Фочи као доцент на Катедри за денталну патологију, на Медицинском факултету у Подгориоци изводи дио практичне наставе из своје специјализације и у приватној пракси.

/Срна/