ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО

337

Његово високопреосвештенствo митрополит дабробосански г. Хризостом служио је јутрос у Храму Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима, Свету архијерејску литургију поводом славе града Источно Сарајево и славе овог храма.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, захвалио је Његовом високопреосвештенству митрополиту дабробосанском г. Хризостому, куму славе Драгану Остојићу и свим гостима који су својим присуством увеличали ову прославу.

„Како и доликује, данашњи дан обиљежили смо Светом архијерејском литургијом и славским ручком“, рекао је Ћосић и пожелио да и догодине грађани Источног Сарајева прослављају заштитника града Светог Петра Дабробосанског, у још љепшем и развијенијем Источном Сарајеву.

Након Свете литургије и свечане литије, за све госте и званице уприличен је славски ручак Прославу Дана и славе нашег града својим присуством увеличали су пријатељи из свих градских општина, Србије и Црне Горе, те бројни грађани.

Литургији у храму у Војковићима, као и литији у којој су барјаке носили кум цркве Драган Остојић и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, осим представника градске власти, присуствовали су начелници општина, представници локалних заједница из Србије и Црне Горе, представници привредног и јавног живота града, као и становници Источног Сарајева.