СТИГЛА ДОНИРАНА ОПРЕМА ЗА ШКОЛСКУ СТОМАТОЛОШКУ АМБУЛАНТУ

136

У Источно Сарајево стигла је стоматолошка опрема вриједна 28.482 евра, која је крајем прошле године обезбијеђена посредством Амбасаде Румуније у БиХ у оквиру пројекта увођења школског зубара у основним школама на подручју града, објавио је градоначелник Љубиша Ћосић.

Ћосић је у својој објави на „Фејсбуку“ навео да се опрема састоји од стоматолошког компресора, ћелије за хоризонталну електрофорезу и пумпе стоматолошке јединице, те двије стоматолошке столице.

Градоначелник је прецизирао да је једна стоматолошка столица прослијеђена Дому здравља на Палама, који сада треба да заврши процедуре потребне за почетак рада школске стоматолошке амбуланте у Основној школи „Србија“.

„Сервисери су припремили столицу, очекујемо да ће и Дом здравља ускоро завршити све неопходне процедуре и да ћемо врло брзо у Источном Сарајеву имати школског зубара“, нагласио је Ћосић.

Он је додао да је план да друга донирана стоматолошка столица буде постављена у Основној школи „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву.

„Пратићемо ефекте овог пројекта и, уколико они буду позитивни, постепено ће се школски зубар уводити и у остале основне школе на подручју града“, навео је градоначелник.