ШКОЛСКИ ПРИБОР – ПОКЛОН ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО

511

У основним школама на подручју града Источно Сарајево данас су организоване свечаности поводом почетка нове школске године и дочекана је нова генерација ученика првог разреда. Свим ученицима првог разреда уручени су комплети школског прибора, поклон града Источно Сарајево.

У просторијама Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу, у Источној Илиџи, данас је почела настава и у новоформираном специјалном одјељењу за дјецу са потешкоћама у развоју, коју ће похађати четири дјечака.

Поводом отварања специјалног одјељења у ОШ „Јован Дучић“ уприличен је програм који су извели ученици ове школе, а међу присутнима су били градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, замјеник начелника општине Источна Илиџа Мирослав Лучић и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Слободан Амовић присуствовао је свечаном пријему првачића у Основној школи „Соколац“, гдје је, у име Градске управе, упутио честитку првачићима у шест општина у саставу града за које је обезбијеђен комплетан школски прибор.

Представници Градске управе посјетили су и остале основне школе на подрчју града и уручили поклоне намијењене ученицима првог разреда.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић уручио је данас по 500 КМ и поклон-пакет „Јежурко“ за десет првачића који су јутрос почели да похађају наставу у Основној школи „Свети Сава“.

Општина је осим ових поклона за првачиће, обезбиједила и 20 комплета књига за ученике од петог до деветог разреда.

Град Источно Сарајево/Срна