УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ УВРШТЕН НА ЛИСТУ НАЈБОЉИХ УНИВЕРЗИТЕТА У ЕВРОПИ

405

Универзитет у Источном Сарајеву уврштен је на листу најбољих универзитета у Европи, према првом издању QS World University Rankings: Europe 2024.

QS World University Rankings: Europe је листа која обухвата најбољих 688 институција из 42 земље Европе, а универзитете рангира према 12 критеријума.

Критеријуми су академски углед, број и цитираност научних радова, углед код послодаваца и запошљивост, однос студената и наставног особља, удио страних студената и наставника, те одрживост – објаснили су са Универзитетат у Источном Сарајеву.

QS World University Rankings, чији је дио QS World University Rankings: Europe је један од три најутицајнија свјетска инструмента академског рангирања, заједно са Academic Ranking of World Universities и Times Higher Education World University Rankings.

На првом мјесту QS World University Rankings: Europe 2024 се налази University of Oxford а на другом мјесту је ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology, затим слиједе University of Cambridge и Imperial College London.

Листа QS World University Rankings: Europe 2024 доступна је на линку https://www.topuniversities.com/europe-university-rankings.

/Катера/