ФЕСТИВАЛ „АКОРДЕОН АРТ ПЛУС“ ПОЧИЊЕ ВЕЧЕРАС, УЧЕСТВУЈЕ 300 ТАКМИЧАРА

327

На овогодишњем Интернационалном фестивалу хармонике „Акордеон арт плус“ у Источном Сарајеву, који ће вечерас бити званично отворен, учествоваће око 300 такмичара.

У оквиру фестивала биће одржано и пето Међународно такмичење пијаниста. У сриједу, 31. маја, концерт ће одржати руски пијаниста Андреј Гуњин, а у четвртак, 1. јуна, италијански акордеониста Самуел Телариј. Оба концерта биће одржана на трећем спрату Електротехничког факултета, сала Музичке академије.

У петак, 2. јуна, предвиђен је концерт побједника свих категорија овогодишњег фестивала и додјела награда. Због великог броја пријављених кандидата, ове године концерт лауреата биће подијељен у двије групе, у 16.00 часова биће концерт лауреата клавирских дисциплина, а у 18.00 за хармонику, у амфитеатру `Др Вељко Вулетић` на ЕТФ-у.

Свечана церемонија отварања фестивала је вечерас у 20.00 часова у амфитеатру „Др Вељко Вулетић“ на ЕТФ-у, када је предвиђен наступ камерних ансамбала и Оркестра хармоника Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву под руководством Дражана Косорића.