ЋОСИЋУ ДОДИЈЕЉЕНА ПОВЕЉА- НАЈВЕЋЕ ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНЕ ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО

315

Градоначелнику Источног Сарајева, Љубиши Ћосићу, и предсједнику Владе Републике Српске, Радовану Вишковићу, на свечаној Спасовданској академији, која је одржана синоћ у препуној сали Културног центра у Источном Сарајеву, уручено је највеће признање-повеља општине.

Градоначелник Љубиша Ћосић, обраћајући се на синоћној академији, рекао је да захвалност за све што је урађено у периоду у којем је обављао функцију начелника Општине Источно Ново Сарајево припада свима који су дали допринос кроз функције које су обављали, али и свим грађанима.

„Једини пут којим треба да иде локална заједница јесте онај на којем ћемо се сви окупљати, како људи који раде и живе у нашој локалној заједници, тако и наши пријатељи. Без подршке Владе Републике Српске за крупне инвестиционе пројекте не би био могућ ни значајан развој“, рекао је градоначелник Љубиша Ћосић.

Он је истакао да је за сваки велики подухват потребна и одређена доза храбрости, те да је важно почети реализацију неке идеје, а да све оно што почнемо мора бити и завршено.

„Важна је жеља да урадимо нешто за своју општину, свој град и своју Републику Српску, а све оно што почнемо, биће кад-тад завршено. Ако имамо добре намјере, нема сумње да ћемо у својим жељама и хтијењима и успјети“, истакао је Ћосић.

Градоначелник је подсјетио да су развој Источног Новог Сарајева почели људи који су доселили из сарајевског насеља Грбавица.

„Клица развоја ове општине почела је још са Грбавице, а значајан допринос дали су и наши претходници, људи који су у то вријеме руководили овом локалном заједницом. Након нас, доћи ће неки други људи који ће наставити развој наших општина и нашег града“, закључио је Ћосић, додајући да признање доживљава као признање свима који живе на овом подручју, раде и доприносе развоју ове локалне заједнице.

Градоначелник Ћосић изразио је наду да ће све општине за подручја града наставити пут развоја и подсјетио да су све ове локалне заједнице прошле пут страдања, неизвијесности, наде и спасења.

Плакете су додијељене Здравственој установи „Мастер физикал“, Матичној библиотеци Источно Ново Сарајево, Служби анестезије Болнице „Србија“, Олимпијском центру „Јахорина“, љекару Тамари Ивановић, те постхумно гуслару Срђану Трифковићу.

Обиљежавање Вазнесења Господњег настављено је јутрос Светом Литургијом, а у поподневним часовима биће служен молебан уз литију, која ће проћи улицама града.

Вечерас од 20 часова на Тргу Србије биће одржан концерт Данице Црногорчевић.