ЋОСИЋ: УВАЖАВАМ РАД ПРЕТХОДНОГ И ПОДРЖАЋУ РАД НОВОГ РУКОВОДСТВА

425

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је данас да уважава оно што је радило претходно руководство Борачке организације Пале, као и да ће подржати и уважавати оно што ће радити новоизабрано руководство ове организације.

Након састанка са руководством Борачке организације Пале, он је потврдио опредијељеност Градске управе да сарађује и са врхом Борачке организације Републике Српске, као и са општинским руководствима.

Он је нагласио пуну подршку новоизабраном предсједнику Предсједништва Борачке организације Републике Српске Александру Савићу, јединству борачке организације и заступању интереса борачких категорија.

„Драго ми је да је овај процес који је био на Палама добио пуну легитимност, а који, према мом мишљењу, није нимало био драматичан, нити онакав каквим га је неко желио представити у јавности. Једноставно, радило се о потреби спровођења избора у свим мјесним борачким организацијама како би се обезбиједили услови и за спровођење избора у Општинској организацији Пале и за већу масовност у овој организацији“, рекао је Ћосић новинарима.

Као градоначелник он истиче да апсолутно уважава оно што је радило претходно руководство, као што ће подржати и уважавати оно што ће радити садашње руководство Борачке организације Пале.

Подсјећајући да је град Источно Сарајево свеприсутан у свих шест борачких општинских организација, Ћосић је рекао да их подржавају кроз финансијску, подршку у запошљавању демобилисаних бораца и дјеце погинулих бораца, као и да брину за ратне војне инвалиде и породице несталих бораца и цивила.

Ћосић је рекао да је на овом састанку разговарано и о култури сјећања, одржавању споменика, потреби што масовнијег обиљежавања догађаја из историје Републике Српске и традиције Војске Републике Српске и другим важним питањима.

Предсједник Борачке организације Пале Јасна Лазаревић Гавриловић изразила је задовољство састанком са градоначелником Источног Сарајева.

„Радује нас опредјељеност и сусретљивост градоначелник Ћосића и надамо се и убудуће доброј сарадњи. Мислим да у будућности неће бити никаквих проблема“, рекла је Гавриловићева.

Она је најавила бољу и правичнију расподјелу средстава намијењених за збрињавање борачких категорија, путем ефикаснијег рада мјесних борачких организација, а неће изостати ни историјски часови, пројекти очувања традиције и одржавање спомен-соба.

Према њеним ријечима, ново легално изабрано руководство Борачке организације Пале има пуну подршку Борачке организације Републике Српске, са којом је већ остварило добру сарадњу.

/Срна/