ЋОСИЋ У БИЈЕЉИНИ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ ИЗРАЕЛА

369

Трочлана делегација Федерације локалних власти Израела, у оквиру званичне посјете Савезу општина и градова Републике Српске, посјетиће данас Бијељину, а послије и Бањалуку, најављено је из овог савеза.

Савез општина и градова Републике Српске тим поводом организује конференцију за новинаре која ће бити одржана у просторијама Савеза, у Улици потпоручника Смајића 18/3, зграда Центра за социјални рад са почетком у 11.00 часова.

Делегацију из Израела предводи Хаим Бивас, градоначелник града Модина, који је уједно и предсједник Федерације локалних власти Израела.

Хаима Биваса одликовао је 2016. године предсједник Републике Српске Милорад Додик Орденом части са златним зрацима, због пријатељских односа Српске и Израела.

Циљ посјете је успостављање сарадње између Федерације локалних власти Израела и Савеза општина и градова Републике Српске, размјена искустава и добрих пракси функционисања локалне самоуправе, са намјером да се у наредном периоду потпише и меморандум о сарадњи између двије асоцијације.

Осим чланова делегације Федерације локалних власти Израела, конференцији ће присуствовати Љубиша Ћосић, предсједник Савеза и градоначелник града Источно Сарајево, Љубиша Петровић, потпредсједник Савеза и градоначелник града Бијељина и Ацо Пантић, генерални секретар Савеза.

У оквиру посјете у Бијељини гости ће имати прилику да у Музеју Семберије погледају електронску поставку изложбе „Јевреји у Бијељини“, као и да посјете Јеврејско гробље у Бијељини.

Након боравка у Бијељини, гости из Израела одлазе за Бањалуку, гдје је протоколом предвиђено неколико активности и догађаја.

/Срна/