ДОМУ ЗДРАВЉА У СОКОЦУ УРУЧЕНА ЗАШТИТНА ОПРЕМА

616

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић уручио је Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу 500 вишекратних заштитних маски са филтерима и 15 визира, које је обезбиједила Градска управа Источног Сарајева.

Вучетић је рекао да је Градска управа заштитну опрему обезбиједила у сарадњи са Електротехничким факултетом Универзитета у Источном Сарајеву.

„Град Источно Сарајево до сада је обезбиједио 15.000 маски, 9.000 са филтерима и 6.000 маски без филтера и визире, који су намијењени првенствено здравственим радницима. Визири су иновација Електротехничког факултета у Источном Сарајеву, који су тестирани по свим стандардима“, рекао је Вучетић.

Вучетић је истакао да руководство Градске управе интензивно тражи добављача који би могао да испоручи потребну количину заштитних одијела за здравствене раднике који су у директном контакту са потенцијално обољелим лицима.

Директор Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ педијатар др Адријана Станар изразила је захвалност Граду Источно Сарајево због ове донације.

„Ово је вриједна донација, а добили смо је у моменту када нам је неопходна, тако да се не може мјерити њена вриједност. Захваљујем се Градској управи, јер су препознали наш проблем и тачно увидјели шта нам је најпотребније“, истакла је др Станар.

Вучетић је заштитне маске уручуио и ЈЗУ Психијатријска болница Соколац и Удружењу пензионера из ове општине.

 

Град Источно Сарајево/општина Соколац