ЕКИПА „ЗЛАТНЕ РУКЕ“ ПОБЈЕДНИЦИ ТУРНИРА У УЛИЧНОМ БАСКЕТУ КОЈИ ЈЕ СИНОЋ ЗАВРШЕН НА ПАЛАМА

1007

Екипа „Златне руке“ са Пала побједник је међународног турнира у уличном баскету, који је одржан на Палама и на коме су се такмичиле екипе из Србије, Црне Горе и БиХ.
Побједничка екипа освојила је новчану награду од 1.000 евра и стекла право учешћа на челенџеру у Београду.

Турнир, који је завршен синоћ на спортским теренима на Корану, играо се под заштитним знаком ФИБА три на три, а учествовало је 20 сениорских екипа, шест јуниорских и четири екипе у конкуренцији дјевојака.

Најбољи играч на турниру Мирослав Ковач из побједничке екипе рекао је да се турнир од његовог почетка показао да је најквалитетнији у БиХ, а да на тежини добија и то што ће овај спорт од сљедеће године бити олимпијски.

Један од организатора турнира Марко Лазаревић рекао је да се турнир одржава 16. пут и да има најдужу традицију у БиХ, а циљ је промоција баскета три на три.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић истакао је значај турнира и најавио да ће Градска управа наставити да помаже његову организацију.

Новчани бон побједницима је уручио начелник општине Пале Бошко Југовић, који је оцијенио како је турнир подигнут на један висок ниво, што се види по броју учесника и присутних.

Генерални покровитељ турнира је општина Пале, затим општина Источно
Ново Сарајево, град Источно Сарајево, Олимпијски центар „Јахорина“ и велики број приватних субјеката.

 
/Срна/