НА ПАЛАМА ОДРЖАНО ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

948

Међународна гимназија из Сарајева и Основна школа „Иван Горан Ковачић“ из Бањалуке побједници су такмичења екипа омладине и подмлатка Црвеног крста БиХ у пружању прве помоћи, које је одржано на Палама.
Друго мјесто међу омладинцима освојио је тим из Орашја, а треће тим Црвеног крста из Кисељака.

Основна школа „Петар Кочић“ из Приједора освојила је друго мјесто у категорији подмлатка, док је треће припало Основној школи „Кнез Иво од Семберије“ из Бијељине.

Генерални секретар Друштва Црвеног крста/крижа БиХ Рајко Лазић рекао је да је на Палама наступило 72 такмичара и 12 екипа, по шест из Републике Српске и Федерације БиХ.

„Они су показали своја знања и вјештине у пружању прве помоћи и на тај начин промовисали вриједности Црвеног крста“, рекао је Лазић и додао да су дјеца обучена да могу интервенисати приликом несрећа, санирати повреде и указати прву помоћ на најбољи начин.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изразио је задовољство што је Република Српска, односно општина Пале и град Источно Сарајево, домаћин овогодишњег такмичења у пружању прве помоћи.

Он је додао да Град Источно Сарајево помаже активности Црвеног крста и увијек ће одавати признање људима који ово раде волонтерски.