СОКОЛАЦ- Одржано регионално такмичење средњих школа Сарајевско – романијске регије у малом фудбалу

1063

У оквиру „Малих олимпијских игара“ које рализује Министарство породице, омладине и спорта РС, јуче је у Сокоцу одржано регионално такмичење средњих школа Сарајевско – романијске регије у малом фудбалу. На такмичењу чији је организатор био Средњошколски центар „Василије Острошки“ Соколац учествовало је седам мушких, те пет женских екипа из Источног Сарајева, Рогатице, Рудог, Пала и Вишеграда.

У финале Републичког такмичења пласирала се мушка екипа из школе „28.јуни“ Источно Ново Сарајево који су побједили соколачке средњошколце, док је у женској конкуренцији регије најбоља била екипа СШЦ „ Василије Острошки“ из Сокоца.

Према ријечима професора физичког васпитања и образовања Данила Тадића, средњошколски центар има привилегију да први пут буде домаћин такмичења у малом фудбалу у оквиру МОИ, које је организовано у сарадњи са КМФ „ Гласинац“.

– Поред тога што се посљедних година код нас организују школска такмичења у атлетици, ово је први пут да смо домаћини у малом фудбалу. У наредном периоду радићемо на томе да анимирамо све спортове на подручју наше општине и да бар једном годишње будемо организатори једног од спортских такмичења – рекао је Тадић.

Професор Средње школе „27. јануар“ из Рогатице Јадранко Вуковић, који годинама прати спортска дешавања , истакао је да се треба много више улагати у спорт, јер такмичења доносе лијепа искуства за омладину.

Један од учесника Малих олимпијских игара, скоро 40 година је Бранко Радичевић, који ради као професор физичког васпитања и образовања у Рудом.

– Годинама са ђацима пратим такмичења. Драго ми је што су МОИ, које су свој врхунац доживјеле прије рата опет заступљене на просору РС. Раније су биле много занимљивије због омладине и квалитетних спортиста, док се данас мало улаже у спортска дешавања. Лоши су услови за рад, слаба мотивација омладине, која када нам је најпотребнија одлази из спортских клубова – навео је Радичевић.

Мале олимпијске игре су већ постале тренд у РС, превасходно јер је дружење у првом плану. Такмичења се спроводе на четири нивоа: школска, општинска и регионална такмичења те републичка, финална у атлетици, малом фудбалу, кошарци, одбојци рукомету и спортској гимнастици.

 

/општина Соколац/