ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА

2846

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, предсједник Скупштине града Мирослав Лучић и представници Градске управе организовали су данас традиционални пријем за ученике генерације средњих школа са подручја града.

„Изражавам задовољство у име Градске управе Источно Сарајево што смо данас организовали пријем за најбоље ученике средњих школа. Ово је девета година заредом како Град Источно Сарајево, скромним поклонима и новчаном наградом, одаје својеврсно признање за постигнути успјех најбољим ученицима средњих школа“, рекао је Вуковић, честитајући ученицима, родитељима, наставницима и директорима школа, који су, како је рекао, сви заједно, одређеним дијелом заслужни за постигнуте резултате.

Вуковић каже да је задовољан што ће троје ученика генерације школовање наставити на Универзитету у Источном Сарајеву.

„Нама то много значи, али поштујемо и одлуку ученика који жели да студира у Београду. Надамо се да ће сви они живјети убудуће у Источном Сарајеву и дати свој допринос развоју наших локалних заједница и Републике Српске у цјелини“, истакао је Вуковић.

Вуковић је нагласио да ће Град Источно Сарајево помагати и даље најуспјешнијим ученицима, те да ће за њих, по приоритету, без конкурсне процедуре, бити обезбијеђене студентске стипендије, за које Градска управа сваке године издваја значајна средства у буџету.

Ученик Гимназије Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац Владан Васиљевић захвалио је руководству Града Источно Сарјево и градоначелнику за данашњи пријем и поклоне.

„Нама много значи овакав подстрек, што није изостало ни свих ових година. Намјеравам да упишем Електортехнички факултет у Источном Сарајеву. Било је претходинх година много труда, рада и одрицања, али сада, када видим колико људи полаже наду у нас, све то ми представља велико задовољство и не жалим ни један тренутак“, рекао је Васиљевић.

Ученик Гимназије Средњошколског центра Пале Стефан Малбашић захвалио је градоначелнику што је препознао његов, као и ангажман његових колега, истичући да је то велики подстицај за даљи рад.

„На такмичења из математике кренуо сам од четвртог разреда основне школе, па све до краја средњошколског образовања. За успјех је потребно много рада и труда. Сматрам да се таленти не рађају, него стварају. Уз добру организацију све се може постићи“, рекао је Малбашић, који планира да упише Математички факултет у Београду.

Ученица Гимназије из Средњошколског центра Источна Илиџа Весна Бјелоглав рекла је да је диплома ученика генерације на крају средњошколског образовања одраз континуираног рада током четири године.

„Планирам да упишем Електротехнички факултет на Универзитету у Источном Сарајеву“, нагласила је Бјелоглав.

Пријему за ученике генерације у Средњошколским центрима „Василије Острошки“ са Сокоца, Средњошколског центра Пале, Средњој школи „28. јуни“ Источно Ново Сарајево и Средњошколског центра Источна Илиџа присуствовали су замјеник градоначелника Данко Вучетић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Нада Бадњар.

Ученици генерације у средњим школама у Источном Сарајеву:

-Владан Васиљевић (СШЦ „Василије Острошки“ Соколац),

-Весна Бјелоглав (СШЦ „Источна Илиџа“),

-Стефан Малбашић (СШЦ „Пале“),

-Ивана Илић (Средња школа „28.јуни“ Источно Ново Сарајево).