ГРАДУ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ПЛАКЕТА МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У ЗНАК ЗАХВАЛНОСТИ ЗА ДУГОГОДИШЊУ ПОДРШКУ

772

Замјенику градоначелника Данку Вучетићу уручена је данас плакета Машинског факултета за дугогодишњу сарадњу и допринос Града Источно Сарајево у развоју ове високошколске установе.

Честитајући Дан факултета и јубилеј-25 година постојања и рада, Вучетић је рекао да Градска управа Источно Сарајево континуирано помаже рад ове високошколске установе, као и осталих факултета и Универзитета у Источном Сарајеву у цјелини, јер је улагање у образовање залог за будућност.

„Улагање у образовање је најбоља инвестиција, како за појединца, тако и друштво у цјелини. То је наш залог за будућност“, рекао је Вучетић.

 

Вучетић је истакао да га радује чињеница да је на овом факултету интензивиран научно-истраживачки рад, што је велики допринос развоју факултета и цијеле заједнице.

„Опстанак и развој Универзитета у Источном Сарајеву и свих факултета у његовом саставу један je од стратешких циљева и интереса Града Источно Сарајево и гарант опстанка младих људи на овим просторима. Градска управа због тога сваке године издваја значајна средства за помоћ факултетима и подржава све њихове активности“, нагласио је Вучетић.

Вучетић је поручио да је сваки успјех факултета – успјех свих нас, јер, како је рекао, упоредо са развојем научне заједнице развија се и град Источно Сарајево. На свечаности поводом Дана Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву данас су промовисана 24 машинска инжењера, три магистра наука и два мастера машинства.