ЛУЧИЋ И ВУЧЕТИЋ НА ПРИЈЕМУ ПОВОДОМ СТУПАЊА НА ДУЖНОСТ НОВОИМЕНОВАНОГ КИНЕСКОГ АМБАСАДОРА У БИХ

1105

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић присуствовали су свечаном пријему који је,  поводом ступања на дужност, организовао новоименовани кинески амбасадор у БиХ Ђи Пинг.

„Кина придаје велику важност развијању односа са БиХ, коју сматра добрим пријатељем и партнером у централној и источној Европи“, поручио је новоименовани кинески амбасадор у БиХ Ђи Пинг на пријему у Сарајеву.

Ђи је рекао да је у БиХ допутовао прије мјесец и по, а да су дивна природна љепота БиХ, топлина и гостољубивост њених народа на њега оставили дубок утисак чим је крочио у ову земљу.

Амбасадор НР Кине у БиХ нагласио је да ће Кина наставити да пружа велику подршку учењу кинеског језика и промовисања кинеске културе у БиХ, понудити стипендије за више студената у БиХ за студирање у Кини, те приредити богатије кинеске културне манифестације за грађане БиХ.

Свечаном пријему присуствовао је  велики број званица из јавног и политичког живота, као и представника дипломатског кора у БиХ.

 

 

Град Источно Сарајево/Срна