ЛУЧИЋ И ВУЧЕТИЋ: ПОДРШКА СУГРАЂАНКИ У ОСВАЈАЊУ ПЛАНИНСКИХ ВРХОВА

1409

Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић разговарали су данас са чланицом Планинарског друштва „Требевић“ Милевом Радовић, која почетком марта креће у  освајање врхова Анда.

Милева Радовић  је велики заљубљеник у природу. Планинарењем је почела да се бави прије 12 година и од тада њено занимање за планине и природне љепоте које нас окружују све више расте.

„Најприје сам планинарила по Босни и Херцеговини. Услиједио је успон на Олимп, а потом  и на  Рилу-највиши врх Балкана, Након тога, изашла сам на скоро све врхове у региону и на Балкану“, каже Радовићева.

Њени највећи досадашњи подвизи су успон на Килиманџаро 2016. године, на висину од 5.895 метара, као и освајање врхова Хималаја годину дана касније.

„Прошле године придружила сам се члановима београдског Планинарског спортског клуба ‘Победа’ и са њима кренула у експедицију на Хималаје. То је за мене до сада најљепше искуство у животу. Фасцинирало ме тамошње становништво, смирен, безазлен народ, њихов начин живота и обичаји…“, рекла је Радовићева.

Према њеним ријечима, планинарење је један од најљепших спортова, јер оплемењује људе и храни душу. Предстојећа експедиција на врхове Јужне Америке, на коју креће 9. марта, за њу је велики изазов.

Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић пожељели су Милеви много среће у освајању нових врхова.

„Ентузијазам и енергија Милеве Радовић  су за сваку похвалу. И раније смо пружали одређену врсту подршке њеним подухватима, а биће нам драго да, у складу са својим могућностима, чинимо то и убудуће“, рекао је Лучић.

Лучић је рекао да је веома важно у локалној заједници  препознати и подржати  људе који улажу значајан напор да би остварили своје циљеве и промовисали истинске вриједности.

Милева Радовић члан је Планинарског друштва „Требевић“, које је  основано  12. октобра 2008. године. Ово је прво планинарско друштво на подручју Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе које је објединило бројне љубитеље планинарења.

Централна манифестација коју друштво организује је Слет планинара Требевић који се одржава почетком октобра сваке године, што је већ постала традиција овог друштва.