ГРАДУ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ЗАХВАЛНИЦА ОЛИМПИЈСКОГ КОМИТЕТА БИХ

1591

На данашњој, 4. редовној сједници Скупштине Олимпијског комитета БиХ, Граду Источно Сарајево уручена је захвалница за труд и залагање у организацији Европског омладинског олимпијског фестивала – ЕYOF 2019.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево и члан Скупштине ЕYOF-а 2019 Мирослав Лучић захвалио је Олимпијском комитету за подршку коју је пружао током кандидовања и припрема за фестивал.

„Сматрамо да смо оправдали очекивања и да смо успјели у нашим настојањима да организујемо најбољи Европски омладински олимпијски фестивал до сада, а потврду смо добили и од челних људи Европског олимпијског комитета. Сигурни смо да је ЕYOF 2019 у значајној мјери допринио афирмацији Источног Сарајева и промоцији спортских,
рекреативних, туристичких и других потенцијала нашег града, што и јесте био наш основни циљ“, рекао је Лучић.

Лучић је истакао да су спортска борилишта на Јахорини и спортска дворана „Пеки“ у Палама оцијењена највишим оцјенама, а да је Град Источно Сарајево организовао изузетно садржајну церемонију затварања EYOF-a, којој је присуствовало више хиљада грађана.

„Овим смо  показали  спремност да одговоримо још већим изазовима и способност да у будућности организујемо значајна међународна спортска такмичења, првенствено кад је ријеч о зимским спортовима“, истакао је Лучић.