НА ЈАХОРИНИ ОТВОРЕН „ПИКСИ КУП“, ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО ПОМОГАО ОРГАНИЗАЦИЈУ ОВОГ ТРАДИЦИОНАЛНОГ ФУДБАЛСКОГ ТУРНИРА

1462

На Јахорини је данас отворен 12. Међународни фудбалски турнир „Пикси куп – Јахорина 2018“ који је окупио више од 1.500 дјеце узраста од седам до 13 година из Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Македоније и БиХ.

„Пикси куп – Јахорина 2018“, који се одржава 12 година заредом, један је од најмасовнијих турнира на нашем подручју. Оснивач турнира је Горан Ивковић, а организацију су помогли Град Источно Сарајево и Општина Пале.

„Град Источно Сарајево, на челу са градоначелником Ненадом Вуковићем, наставиће да подржава овакве спортске манифестације са великим задовољством. Овај турнир, осим спортског и физичког, има за циљ и морално васпитање омладине, што је веома важно“, рекао је шеф кабинета градоначелника Источног Сарајева Огњен Југовић.

Југовић је додао да спортске манифестације које окупљају велики број учесника доприносе и промовисању туристичких потенцијала нашег града и олимпијске љепотице Јахорине, што је један од приоритета представника градске власти.

Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић поновио је да овакви спортски догађаји доприносе промоцији туризма у Сарајевско-романијској регији.

„Јахорина је постала препознатљива и веома садржајна. То потврђују припреме мушке и женске одбојкашке репрезентације Србије, које се одвијају управо овдје, те кампови најтрофејнијих клубова бивше Југославије“, рекао је Тошић.

Промотер овогодишњег турнира је бивши фудбалер „Црвене звезде“ Огњен Короман. Короман је захвалио Граду Источно Сарајево и Општини Пале за помоћ у организацији овог традиционалног турнира.

„Пикси куп“ биће завршен у недјељу, 26. августа.