СОКОЛАЦ- Припреме за МОСИ приводе се крају

1046

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изјавио је да се приводе крају припреме за одржавање 56. Међуопштинских омладинских спортских игара /МОСИ/ 3. јула на Сокоцу, за чије потребе ће бити утрошено више од два милиона КМ.
Бјелица је рекао Срни да ће ову манифестацију отворити предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Он је навео да су за потребе одржавања игара припремљена три нова тениска терена, а да ће два тениска терена са тартан подлогом бити накнадно урађена.

„За репарацију тартан стазе, постављање нове ограде и поправљање инсталација на стадиону било је потребно око 200.000 КМ, с тим да је Свјетска атлетска организација обезбиједила двије трећине средстава за тартан стазу, а остатак је финансирала општина Соколац“, навео је Бјелица, који је и предсједник Организационог одбора игара.

Према његовим ријечима, изграђене су и асвалтиране све прилазне саобраћајнице према стадиону „Бара“ и према новим и раније изграђеним спортским теренима.

Бјелица је истакао да је у протеклих неколико седмица на Сокоцу много тога урађено на изради, санацији терена, реконструкцији и рехабилитацији раније изграђене инфраструктуре за потребе дворанских и спортова на отвореном.

Он је за 3, 4, 5. и 6. јули у оквиру културно-забавног програма ове манифестације најавио концерте познатих пјевача.

 

/Срна/