НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО У МАРТУ ЗАБИЉЕЖЕНО 111 ПОЖАРА

1312

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево Његош Вукадин рекао је, гостујући у Јутарњем програму ИС Радија, да општина Соколац предњачи када су у питању пожари у посљедњих мјесец дана , разлог је велики број обрадивих површина које се припремају за сјетву и ради се на њиховом чишћењу и спаљивању корова.

„Људи који врше паљење на својим имањима најчешће нису у стању да контролишу ватру, због велике површине коју пале и зато долази до распламсавања и ширења ватре, а самим тим потребна је и интервенција ватрогасаца,“ истиче Вукадин.

На подручју града Источно Сарајево у мјесецу марту забиљежено је 111 интервенција, што је енормно велики број, каже Вукадин, и наглашава да су због повећаног обима посла сви капацитети Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево били мобилни, како у материјалном смислу тако и људством.

„ Ради се о једном ризичном периоду и апелујемо на грађане, али и на локалне и  републичке органе да се повећа опрезност, како би избјегли пожаре, а тиме ћемо  смањити еколошке и материјалне проблеме“, рекао је је Његош Вукадин, старјешина Територијалне ватрогасне јединице града Источно Сарајево.

Подсјећамо, на подручју Сарајевско-романијске и Горњодринске регије у марту је евидентиран 191 пожар, а у прва три дана априла 62, док је у цијелој прошлој години у овим регијама било укупно 214 пожара.

 

 

/ИС радио/