НАБАВЉЕНО НАЈСАВРЕМЕНИЈЕ ВОЗИЛО ЗА ТЕРИТОРИЈАЛНУ ВАТРОГАСНУ ЈЕДИНИЦУ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА

1063

Територијална ватрогасна јединица Источно Сарајево набавила је најсавременији руски ватрогасни камион “урал некст” капацитета 6.000 литара воде, намијењен за рад у екстремно тешким условима, вриједан око 300.000 KМ.

Старјешина јединице Његош Вукадин рекао је Срни да је камион конструисан за вожњу по тешко проходним теренима и да функционише у условима екстремно високе и ниске температуре.

Према његовим ријечима, возило је направљено на “урал некст” шасији са три осовине и “шест пута шест” погоном, који покреће импозантан мотор са више од 300 коњских снага.

“Надоградња посједује сву могућу опрему за све врсте интервенција. Уграђена је пумпа која ради на средњем и високом притиску њемачког произвођача Јонаштат. Од опреме има витло за брзу навалу /реакцију/, ускочни јастук за спасавање људи са висина до 16 метара и много друге опреме неопходне за успјешно гашење пожара и осталих интервенција”, појаснио је Вукадин.

Вукадин је нагласио да је возило набављено првенствено за Олимпијски центар “Јахорина“, али да ће се користити у свим дијеловима Источног Сарајева, гдје се за таквим возилом укаже потреба.

Набавка возила је финансирана из донације Ватрогасног савеза Републике Српске и града Источно Сарајево.

 

/Срна/