НИКОЛИНА ЏЕБО – НАЈКОРИСНИЈИ ИГРАЧ WАBА ЛИГЕ

1745

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић угостили су данас нашу суграђанку, кошаркашицу, Николину Џебо, која је са екипом „Будућности“ из Подгорице освојила WАBА лигу у сезони 2017/2018.

Подгоричка „Будућност“ била је најбоља на такмичењу женске АBА лиге (регионална кошаркашка лига) одржаном од 23-25. марта у бугарском граду Монтани, а Николина је у екипу дошла као појачање из сарајевског „Play off“-а.

Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић рекао је да представници Градске управе желе да, у складу са својим могућностима, промовишу успјешне спортисте из нашег града, јер је то афирмација и самог Источног Сарајева.

„Кошарка као спорт у Источном Сарајеву опстаје захваљујући ентузијазму појединаца. На подручју нашег града много више се улаже у неке друге спортове, који се форсирају и финансирају, тако да резултати у кошарци зависе искључиво од ентузијазма и енергије људи који се баве тим спортом“, рекао је Лучић.

„Драго нам је што, ипак, постоје спортисти који успијевају да, без обзира на све, пронађу свој пут и остваре запажене резултате. Драго нам је што је Николина учинила овако значајан искорак у каријери и што, упоредо са тренинзима и утакмицама, који захтијевају много времена и одрицања, улаже и у своје образовање“, истакао је Лучућ и додао да у Источном Сарајеву постоји много спортиста и спортских клубова којима треба одати признање.

Лучић је пожелио Николини још много европских такмичења и добрих резултата.

Замјеник градоначелника Данко Вучетић честитао је Николини побједу нa значајном регионалном такмичењу, какво је жeнска ABA лига, те истакао да је њен успјех, успјех и нашег града.

Џебо је захвалила представницима Градске управе и изразила жељу да ускоро донесе европску медаљу у Источно Сарајево.

Николина Џебо проглашена је неколико пута најкориснијим играчем у више кола WABA лиге и играчем са највише постигнутих кошева по утакмици.

Са екипом „Play off“-а два пута је била првак Босне и Херцеговине и освајач КУП-а БиХ.

Члан је сениорске репрезентацији Босне и Херцеговине, гдје игра на позицији крилног центра.