У БУКВИЦИ ОБИЉЕЖЕНО 26 ГОДИНА ОД СТРАДАЊА ПОРОДИЦЕ ВУКАШИНОВИЋ

1235

Служењем парастоса и полагањем вијенаца данас је у мјесту Буквица обиљежено 26 година од убиства осам чланова породице Вукашиновић.
Велимир Вукашиновић је у име породица страдалих нагласио да су прије два дана током ексхумације пронађена три тијела на мјесту страдања у Буквици.

„Укупно је пронађено шест тијела и још трагамо за два. Надам се да ћемо успјети и њих пронаћи“, изјавио је Вукашиновић и захвало се члановима комисије који су вршили ексхумацију истрајно како би све прошло успјешно.

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Пале Жељка Кошарац навела је да је најстарији међу убијенима био Вукашин Вукашиновић који је имао 86 година, а најмлађа Грозда Вукашиновић 55.

Она је нагласила да су до сада пронађени и сахрањени Даница, Вељко и Вукашин Вукашиновић.

Кошарчева каже да су пронађена још три тијела прије неки дан, и то да су на једној локацији нађени изгорјели посмртни остаци, а на другом мјесту недалеко одатле остаци остале двије жртве.

Она је рекла да за овај злочин још нико није одговарао, иако се зна ко су починиоци, а то су мјештани из села муслиманске националности.

Муслиманске формације из Горажда на најсвирепији начин убиле су у мају 1992. године осморо Вукашиновића, од којих су пронађени и сахрањени посмртни остаци Данице, Вељка и Вукашина.

Полагању цвијећа и вијенаца, присуствовали су преживјели чланови породице Вукашиновић, представници Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Пале, свештеник Српске православне цркве из Подграба Бојан Кулашевић и делегација Скупштине града Источно Сарајево.

/Срна/