ОТВАРАЊЕ ПРВЕ “VIA FERRATE” У НЕДЈЕЉУ НА ЦРВЕНИМ СТИЈЕНАМА

1050

У оквиру пројекта “Enjoy Sarajevo – Romanija Region”, финансираног од стране Европске уније, у недјељу, 22. новембра 2020. године, на локалитету Црвених стијена на Романији биће отворена ферата “Соколов пут”.

Тим поводом, група планинара ће у 11:00 часова извести прво пењање на Црвене стијене и званично представити нови туристички садржај Сарајевско-романијске регије.

Овим поводом, организатори позивају сва планинарска друштва, љубитеље планинарења и планина са подручја ове регије, да се у недјељу придруже отварању и испробају нови садржај.

Via Ferrata је осигурани планинарски пут, односно стазе по стијенама, које су учвршћене челичним помагалима, намијењене свима, поготово онима без претходног планинарског искуства.

Дужина ове ферате износи 350 метара и са два висећа моста представља јединствену атракцију у Босни и Херцеговини. Овај адреналински садржај ће љубитељима авантуризма и екстремних спортова пружити велико узбуђење уз максималну безбједност.

Ова активност представља само једну од планираних у оквиру пројекта “Enjoy Sarajevo-Romanija region”, који заједнички имплементирају Туристичка организација “Јахорина”- Град Источно Сарајево, Градска развоја агенција Источно Сарајево (РАИС), Привредна комора Републике Српске и компанија “Станишић” д.о.о. из Пала.

Пројекат ће се имплементирати 18 мјесеци, а његова укупна вриједност износи 258.000 евра, од чега је Европска унија издвојила више од 200.000 евра бесповратних средстава.

EU4Business је пројекат вриједан 16,1 милиона евра, а заједнички га финансирају Европска унија са 15 милиона евра и Савезна Република Њемачка са 1,1 милион евра. Пројекат заједно спроводе ГИЗ, ИЛО и УНДП од априла 2018. до марта 2022. године.

За више информација контактирати Туристичку организацију “Јахорина” или EU4Business на www.eur4business.ba.

/Катера/