ОТВОРЕН ПОМОЋНИ СТАДИОН ФК „СЛАВИЈА“

1223

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић озваничио је завршетак радова на изградњи помоћног стадиона ФК Славија, за који је из буџета Града Источно Сарајево издвојено око 300 хиљада КМ. Ријеч је о пројекту модернизације стадиона који је Градска управ реализовала уз помоћ фондова Свјетске фудбалске федерације (ФИФА) уз посредство Фудбалског савеза БиХ.

Укупна вриједност радова је износила 580 хиљада КМ.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић истакао да су радови завршени у року, те да је овај стадион велики допринос развоју фудбала на подручју Источног Сарајева.

– Драго ми је што водимо рачуна о равномјерном развоју града Источно Сарајево, јер смо прије неколико дана присуствовали отварању тартан стазе на Палама и сигуран сам да ће, не само фудбалери фудбалског клуба „Славија“, него и други долазити овдје да вјежбају, тренирају и да се такмиче. Сматрам да Град Источно Сарајево треба да буде спортски центар не само истока Републике Српске већ и БиХ – рекао је Лучић.

Он је изразио задовољство због сарадње са извођачима радова, фирмом ГП „Пут“ као и  сарадњом са УЕФА-ом и фудбалским савезом БиХ.

– Једна лијепа слика треба вечерас да оде у Републику Српску и да прије свега нашој младој генерацији обезбиједимо услове за бављење спортом. Надам се да ће неки млади фудбалери постати репрезентативци и да ће се сјетити дана када смо завршили постављање ове вјештачке траве. Вјерујем да ће на њој постизати резултате на основу којих ћемо и ми бити поносни на њих –  закључио је Лучић.

Милош Глоговац директор предузећа ГП „Пут“ рекао је да је терен површине 7700 квадрата, а да је ефективни дио за игру је 6400 метара квадратних те је додао да су радови завршени за нешто мање од три мјесеца.

– Надам се да ће овај објекат значити за све селекције „Славије“ јер ће све селекције моћи обављати тренажни процес, а млађе селекције ће моћи играти и званичне утакмице. Тако ће се у великој мјери растеретити главни терен – рекао је Глоговац.

Он је додао да ће ГП „Пут“ о свом трошку помоћи клубу да изврши полагање кабла за расвјету, семафоре и полагање траке за уземљење као и уређење трибина.

/Катера/