СОКОЛАЦ – Школе спремне за наставак редовне наставе

531

У основној и средњој школи на Сокоцу данас су дезинфиковане просторије које су кориштене као бирачка мјеста и све је спремно за почетак редовне наставе за 854 основца и 340 средњошколаца, потврђено је у овим васпитно-образовним установама.

Директор соколачког Средњошколског центра „Василије Острошки“ Мирослав Максимовић рекао је да је у вријеме паузе за ученике централне школе на Сокоцу организована онлајн настава, а да ће редовна почети у понедјељак, 23. новембра.

– Извршена је дезинфекција и све је спремно за наставак одржавања редовне наставе – истакао је Максимовић.

Максимовић је навео да у Подручном одјељењу овог средњошколског центра на Хан Пијеску настава није ни прекидана јер просторије школе нису кориштене за одржавање бирачког процеса, те се ради према режиму и упутствима Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације због пандемије.

Директор Основне школе Соколац Ђорђе Рајић рекао је Срни да су данас дезинфиковане и четири просторије ове установе, у централној школи и у два подручна одјељења, које су кориштене за гласање у недјељу, 15 новембра.

– У вријеме прекида редовне, за 854 ученика наше школе организована је онлајн настава и све је спремно за наставак редовне наставе од понедјељка – рекао је Рајић.

Прекид наставе у основним и средњим школама, чије су просторије кориштене током изборног процеса, траје од 16. до 20. новембра, према одлуци Министарства просвјете и културе Републике Српске.

/Срна/