ОТВОРЕНА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА СТРУЧЊАКА СМУЧАРСКОГ СПОРТА

1309

На Јахорини је отворена Друга међународна конференција „SPE BALKANS SKI Borads meeting“, која је окупила  најеминентније стручњаке смучарског спорта са простора Балкана, уз предаваче и практичаре из САД-а, Шкотске, Аустрије и Чешке.

Присутни су бројни научни радници неколико Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета у Сарајеву, Универзитета у Единбургу и других, што потврђује научну виједност овог скупа.

Учесницима конференције обратили су се градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић  и директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић, изражавајући  захвалност организаторима и задовољство због промотивне димензије овог скупа која је важна за Јахорину.

Отварању конференције присуствовао је предсједник Олимпијског комитета БиХ Изет Рађо, а посебан значај конференцији дало је и учешће прослављеног скијаша  Бојана Крижаја.

На скупу је истакнуто  да овај међународни догађај има посебну важност, јер се одржава неколико мјесеци  прије Европског омладинског олимпијског фестивала /EYOF-a/, који  би требало да овај простор врати на сцену организације великих такмичења у зимским спортовима.

У оквиру вишедневног програма, у уторак од 20,15 часова на платоу Пољице „Demo teams“ извешће својеврсне перформансе за публику. Позвани су сви који су у прилици да посјете Јахорину, да дођу и уживају у дружењу са врхунским познаваоцима овог спорта.