ОТВОРЕНА САВРЕМЕНА ФОНО-ЛАБОРАТОРИЈА РУСКОГ ЈЕЗИКА

762

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић присуствовао је данас на Филозофском факултету на Палама отварању најсавременије учионице и фоно-лабораторије руског језика.

Нову лабораторију свечано је отворио амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов, рекавши да је ово тек почетак сарадње Филозофског факултета и Руске хуманитарне мисије, која је донирала комплетну опрему за нову учионицу.

Нова учионица и савремена фоно-лабораторија омогућиће студентима Катедре за русистику најбоље услове за учење тог језика у цијелом региону

„Руска хуманитарна мисија набавила је различите материјале из руског језика и књижевности на захтјев Универзитета Источно Сарајево. Ово је још један корак напријед у сарадњи Руске хуманитарне мисије и Факултета на Палама“, рекао је Иванцов након отварања.

Отварању фоно-лабораторије руског језика присуствовали су савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, начелник општине Пале Бошко Југовић, представници Универзитета у Источном Сарајево, професори и студенти Филозофског факултета на Палама.