ОТВОРЕНО СТАНИЧНО ОДЈЕЉЕЊЕ ПОЛИЦИЈЕ НА БРУСУ

764

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић отворили су данас нови објекат Станичног одјељења полиције на Требевићу, у којем је тренутно запослено десетак полицајаца. Свечаном отварању овог објекта присуствовао је предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић.

Отварање Станичног одјељења полиције на Брусу значајно је због чињенице да током викенда на овом подручју борави више хиљада туриста, али и због непосредне близине међуентитетске линије, односно, границе са Сарајевом, дуге 40 километара.

„Уколико се укаже потреба, број полицајаца у овом станичном одјељењу биће повећан“, рекао је Лукач. Он је истакао да је општина Источни Стари Град највише урадила када је ријеч о изградњи овог објекта, у којем су, уз полицију, смјештени и амбуланта и канцеларије општинске управе.

Гашановић је захвалио Влади Српске, МУП-у и министру Лукачу, који, како је навео, има највеће заслуге за отварање овог станичног одјељења, јер је разумио да је оно потребно на Требевићу због становника, али и великог броја туриста.

Гашановић је подсјетио да су општина Источни Стари Град и Градска управа Источно Сарајево у изградњу и опремање овог објекта уложиле 350.000 КМ.

Отварању новог објекта Станичног одјељења полиције на Требевићу присуствовали су начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац и представници градских општина.