ПОЧЕЛА ПОДЈЕЛА ПАКЕТА САДНОГ МАТЕРИЈАЛА ЗА ПЛАСТЕНИЧКУ ПРОИЗВОДЊУ

814

Представници Аграрног фонда Источног Сарајева подијелили су данас пакете садног материјала за пластеничку производњу индивидуалним пољопривредним произвођачима из општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Према ријечима в.д. директора Аграрног фонда Иване Новаковић, ово је друга фаза јавног позива, који је, у сарадњи са Градском управом Источно Сарајево, расписан с циљем да се индивидуалним пољопривредним произвођачима, домаћинствима, дјелимично помогне у превазилажењу проблема изазваних актуелном епидемиолошком ситуацијом.

„Подијелили смо пакете расада парадајза и црвене паприке за пластенике површине до 100 метара квадратних за 24 корисника који су се јавили на јавни позив, као и за 17 домаћинстава која посједују пластенике до 50 квадратних метара. Количине расада које су им данас уручене одговарају површинама њихових пластеника, односно, могу да имају и одређен вишак садног материјала“, прецизирала је Новаковићева.

Новаковићева је рекла да ће наредних дана подјела бити настављена у општинама Пале, Соколац и Источни Стари Град.

Аграрни фонд Источног Сарајева, у сарадњи са Градском управом Источно Сарајево, обезбиједио је пакете помоћ индивидуалним пољопривредним произвођачима на подручју града, с циљем подршке у ванредној ситуацији изазваној вирусом корона и подстицају развоја пољопривреде.

У оквиру програма помоћи домаћинствима која се баве пољопривредном производњом за властите потребе издвојено је 17.000 КМ.