У СРПСКОЈ ЈУТРОС САМО ДВИЈЕ ОСОБЕ ПОЗИТИВНЕ НА ВИРУС, У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ НЕМА НОВООБОЉЕЛИХ

608

У посљедња 24 сата у Републици Српској на вирус корона тестирано је 338 особа из 34 општине, а резултати су показали да су двије позитивне на Ковид-19.

Ријеч је о једном мушкарцу млађе и једном средње животне доби из Бањалуке. Ове особе имају симптоме болести изазване новим вирусом корона Ковид-19, али без јасне епидемиолошке везе.

„У оквиру активног надзора у протекла 24 часа тестирано је и још 60 здравствених радника из Приједора, Козарске Дубице, Фоче, Требиња, Кнежева, Лакташа, Бањалуке, Прњавора, Градишке, Бијељине и Угљевика, као и 38 особа које раде или бораве у домовима за старија лица и сви резултати теста су негативни. Тестирано је и осам радника у маркетима чији су налази негативни. Тестирана је укупно 91 особа из локалних карантина или објеката за изолацију и ти налази су такође негативни“, саопштено је из Министарства здравља Републике Српске.

До сада је у Републици Српској потврђено је 708 случајева вируса корона, од посљедица Ковид-19 преминуло је 28, а опоравило се 369 особа.

Од почетка епидемије у Српској је извршено укупно 11.420 тестирања.