ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ГРАДСКОГ РАДИЈА И ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

1153

Потписивањем Споразума о сарадњи између ЈП „Градски радио“ доо и Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, студенти Катедре за новинарство и политикологију и међународних односа од данас ће моћи обављати стручну праксу у Градскoм радију. Споразум о сарадњи потписали су Сњежана Мачар, в.д директор ЈП „Градски радио“-ИС Радио и доц. др Владимир Владичић, продекан за наставу Филозофског факултета. Потписивању Споразума присуствовали су градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић.

Радио је један од медија у којем студенти могу да стекну уобличену слику новинарства, а то значи да студенти кроз рад на радију могу да стекну праксу кад је ријеч о формирању, креирању и пласирању информација и вијести различитих новинарских жанрова, истакла је Сњежана Мачар, в.д директор ЈП „Градски радио“- ИС Радио. Мачар је изразила увјерење да ће студенти који буду стицали праксу на Градском радију своја искуства и утиске  преносити млађим генерацијама, те да ће ово допринијети афирмацији студија новинарства.

„Наставићемо да пратимо све активности Универзитета у Источном Сарајеву и да промовишемо ову, једну од најзначајнијих, институција у нашем граду“, рекла је Мачар.

„Филозофски факултет је у Градском радију пронашао медијског партнера, гдје ће студенти са катедре за новинарство и политикологију имати прилику да стичу своје новинарско искуство јер Филозофски факултет улаже велике напоре на усавршавање и оспособљавање студената за даљи рад и стицање стручних знања“, рекао је доц. др Владимир Владичић, продекан за наставу на филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Доц. др Вук Вучетић, професор на Катедри за новинарство и политикологију и међународне односе истакао је да је овај студиски програм опредијељен да својим студентима пружи најбоље услове за студирање, а стицање стручне праксе је један од битних услова за квалитетан и добар рад.

Потписивању Споразума присуствовали су градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић, који су истакли да је приликом формирања ЈП „Градски радио“ идеја и приоритет била између осталог,  афирмација и промоција Универзитета у Источном Сарајеву.

Вуковић је истакао да ће Градска управа дати допринос оваквим споразумима, у дијелу у којем се то од градских власти очекује.

„На овај начин показујемо одговорност према другим јавним институцијама, нарочито Универзитету у Источном Сарајеву, који је за нас изузетно важан. Вјерујем да ће од овог споразума сви имати користи“, истакао је Вуковић.

Лучић је изразио наду да ће Градски радио бити мјесто на којем ће студенти стицати практична знања, те да ће ове активности омогућити запошљавање нових радника у овој медијској кући. „Увјерен сам да ће ови млади људи допринијети афирмацији наше медијске куће, самог факултета, али и града Источно Сарајево у цјелини“, рекао је Лучић.

Подсјећамо, Скупштина града Источно Сарајево прије нешто више од годину дана донијела је одлуку о формирању ЈП „Градски радио“ јер се указала потреба и неопходност постојања једног медија који прије свега треба да служи становницима Источног Сарајева за квалитетно и правовремено информисање.

 

Град Источно Сарајево/ ИС радио