ПАЛЕ- Тематска сједница о проблемима у водоводном предузећу, усвојен закључак да неће бити поскупљења воде

990

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су јуче закључак, према којем неће бити поскупљења воде за становништво у тој општини, иако је водоводно предузеће остало без знатних финансијских средстава због  прекида испоруке сарајевском “Водоводу и канализацији”.

Директор “Водовода и канализације” Пале Дејан Kојић рекао је да за сада ово предузеће нема финансијских проблема, додавши да управа, начелници општина Пале и Источни Стари Град Бошко Југовић и Бојо Гашановић, врше преговоре са руководством Сарајева и тамошњег водовода о повећању испоруке воде за тај град.

Начелник општине Пале Бошко Југовић нада се да ће Kојић знати да реагује на новонасталу ситуацију, додајући да се очекује да ће у наредних неколико мјесеци бити постигнут договор о наставкуе испоруке воде Сарајеву.

Предсједник Kлуба одборника СДС-а Никола Благојевић каже да су у овој странци дошли до закључка да се предузеће “Водовод и канализација” налази у безизлазној ситуацији, те да за то одговорност сносе његова управа и начелник општине.

Благојевић се нада да ће доћи до рјешења овог проблема, како општина Пале не би морала да издваја додатна средства или да се кредитно задужује, да би помогла водоводном предузећу.