ПОТПИСИВАЊЕ СПОРАЗУМА О САРАДЊИ СА РУСКИМ ГРАДОМ КОЛОМНА

904

Представници Градске управе Источног Сарајева боравиће од 14. до 18. новембра у Русији, гдје ће, са представницима градског округа Коломна, Московске области Руске Федерације, потписати споразум о сарадњи два града. Споразум подразумијева сарадњу у комерцијалној трговини и привредним контактима, развоју културних и туристичких односа између градова.

Споразумом је дефинисан развој сарадње у области информационих веза, предузетништва, здравства, образовања, спорта и туризма, сарадњи друштвених и омладинских организација, размјени умјетничких друштава, стварању заједничких савјетодавних тијела за размјену делегација и стручњака из различних сфера трговинских, економских и других активности.

„Стране у складу са својом надлежношћу, утврђеном законодавством држава, развијају дугорочне и свеобухватне трговинске, економске, информационе и културне односе засноване на принципима међусобног разумијевања, поштовања, повјерења, узајамне користи и стриктног испуњавања преузетих обавеза“, наведено је у тексту споразума.

„Ради обезбјеђења најбржијег и најефикаснијег постизања заједничких циљева, стране се обавезују да ће размјењивати информације којима располажу, ради заједничких интереса, као и одржавати заједничке консултације. Стране ће посебно договарати о одређеним врстама и облицима сарадње, као и о могућем привлачењу ресурса за постизање заједничких циљева и реализацију заједничких интереса“, стоји у споразуму које ће бити потписан у градском округу Коломна.

Осим руководства Градске управе, у делегацији Источног Сарајева биће директори Градске развојне агенције, Туристичке организације ‘Јахорина-Град Источно Сарајево’, представници Машинског факултета у Источном Сарајеву и организатори догађаја из области културе.